Argument

Deseori suntem surprinși în situații dificile de comunicare și chiar dacă avem fler și exercițiu putem fi puși în dificultate, iar comunicarea poate degenera rapid în forme pe care nu ni le dorim și care ne pot afecta pe termen lung atingerea obiectivelor, cariera și chiar sănătatea.

În contextul unei comunicări dificile este de dorit să preluăm rapid controlul discursului, astfel încât rezultatul să fie favorabil dialogului.

Reprezentanții elitei politice și administrative au, desigur, abilități oratorice, însă în diverse situații de comunicare, fie unu la unu, fie cu o audiență mai largă, putem pierde autocontrolul și implicit controlul discursului.

Gestiunea Comunicării Administrațiilor Locale cu publicul țintă

Evenimentul este prezentat sub forma unui curs intensiv de comunicare și de asemenea, dezbateri pe tema imaginii administrației locale în mass-media, social media și în raport cu cetățenii.

  • 3 competențe esențiale
  • 6 module necesare și obligatorii oricărui ales local
  • 9 ore de curs și dezbatere

3 competențe

Controlul și autocontrolul comunicării
Un discurs mai clar, care transmite încredere
Transmiteți sens și livrați mesaje convingătoare

6 module

Gestiunea comunicării cu cetățenii
Comunicarea în situații de criză
Gestiunea comunicării cu mass-media
Comunicarea în social media
Campanii de comunicare
Imaginea administrației locale – ansamblul exercițiului majorității aleșilor locali

9 ore de curs și dezbatere

Participanții la curs beneficiază suplimentar de acces la biblioteca de comunicare ofertată on-line de cesco precum și de două sesiuni „1 la 1” în perioada septembrie 2023 – septembrie 2024, data urmând să fie aleasă de comun acord între participant și cesco.

Pentru a gestiona cu succes comunicarea sunt necesare dobândirea unor informații profesionale din spectru și mult exercițiu.

Autocontrolul în comunicare și gestiunea comunicării sunt vitale pentru elita administrativă atât pentru fiecare din reprezentanții aleși cât și pentru administrația locală în ansamblul ei.

Publicul ori interlocutorii noștri se așteaptă mereu la comunicare asertivă, au așteptarea unei comunicări fluide, inteligibile și convingătoare. Însă nu avem mereu dispoziția propice pentru comunicare eficientă, suntem afectați de evenimente cotidiene, evenimente personale, de evenimente nedorite, stări emoționale ori stări de sănătate precare care ne creează indisponibilitate pentru comunicare.

Cu toate acestea, comunicarea este imperios necesară. Avem nevoie să cunoaștem mecanica comunicării și să o exersăm, astfel încât să ne autocontrolăm indiferent de situație ori dispoziție și să controlăm comunicarea indiferent de public ori interlocutori.

Evenimentul este parte a proiectului Îmbunătățirea relației cu cetățenii – factor de reducere a fenomenului emigrației și face parte din studiul sociologic la nivel național: Emigrarea populației din localitățile mici ale României. Cauze și efecte.

Pentru informații suplimentare de puteți contacta sau completați acest formular și vă transmitem răspunsurile și detaliile legate de eveniment.